SINAS-Recensies
CD intergalactic freedom (2010)


Beste Allen,

T = weer zo laat!!!
Sinas heeft nieuwe Takes on CD
		"Intergalactic Freedom",  
.........it Rocks, Grooves en Spaces'...........
Snuffelend aan de onbegrensdheid des Universe, 
is een CD tot stand gekomen,
die niet alleen aanzet tot dansen en springen, maar ook tot fantaseren stimuleert!
(een 70ie style achtervolging met Spaceships in shaft stylie, 
bij de tune "intergalactic joyride")
					wow....ain't that something hahahahha 
                  

                                  Hassie Dune

================================================

                                                              http://shoutingboots.radio6.nl
Sinas maakt hele smeuïge en verrassende global dance-jazz, wat iets anders is dan jazzdance, een genre dat meneer Boots meestal schuwt als diarree.  Hoeft hij bij Sinas niet voor te vrezen. Want hun muziek spookt, schuift, swingt, doet en draait en dreunt en toetert zo lekker dat van maag- en darmklachten geen sprake kan zijn. Wat een wereldorkest! Een soort Saxophoon Syntheziser Santana met teveel espresso op.
In 2006 is deze 8-koppige formatie bij elkaar gekomen. Of beter gezegd: bij elkaar gebleven, want saxofonist en componist Wouter Schueler organiseerde een jam en de “instrumental multi-ethnical jazz dance” viel in de smaak bij zowel het publiek als de musici. Hun debuut Global Explorations uit 2008 was een verkenningstocht naar stijlen als afro beat, reggae, arabisch, latin, ska, reggaeton, jazz, funk en rock, die op hun nieuwe (Radio 6 week-cd!) Intergalactic Freedom uiterst enthousiast wordt voortgezet. De band bestaat uit drummer Joost Kroon, bassist Hassie Dune, percussionisten Jos de Haas en Frank van Dok, Jan Wouter Oostenrijk op gitaar, saxofonist Wouter Schueler, trompettist Rob van de Wouw en toetsenist Maarten Helsloot.================================================

http://www.subjectivisten.nl/caleidoscoop:
Maar de muziek van de Nederlandse formatie Sinas is echter geheel serieus te nemen, ook al maken ze er dikwijls wel een feestje van. Daar waar alle Europese landen een flinke ruk naar rechts maken dan wel alles wat nationaal gezien niet wenselijk is afwijzen, daar omarmt dit Nederlandse combo (terecht) met volle teugen elementen uit alle windstreken. Dit achtkoppige ensemble doet dat op hun debuut op geweldige wijze en gaat daar nu met de tweede cd Intergalactic Freedom nog even overheen. Hassie Dune (bas), Jan Wouter Oostenrijk (gitaar), Frank van Dok (conga’s), Jos de Haas (percussie), Rob van de Wouw (trompet), Joost Kroon (drums), Wouter Schueler (saxofoon), Maarten Helsloot (keyboards) en als speciale gast de Senegalese percussionist Cheikh ‘Lamp’ Mbaye weten de wereld op swingende wijze bij elkaar en op de knieën te krijgen. De basis wordt gelegd door elementen uit de dance en jazz, maar de invloeden lopen uiteen van Turkije en de Balkan tot aan Afrika en Zuid-Amerika. Het is een hete, internationale grog die de band presenteert en geschikt voor een intergalactische dansvloer. Een utopie samengevat op een uiterst sterk en beklijvend album. Voor degenen die ooit twijfelen over de multiculturele samenleving kunnen beter maar eens beginnen naar Sinas te luisteren. Sensationeel, prikkelend en noodzakelijk wereldalbum!
door Jan Willem Broek================================================
                                                          http://www.moorsmagazine.com:

We hebben de band Sinas ooit omschreven als een opwindende superband. Op hun tweede album, Intergalactic Freedom, kun je horen dat die opwinding er nog steeds is, en dat de band zelfs wat hechter en beter is geworden. Er wordt nog steeds op scherp gespeeld, en de instrumentale, funky dansmuziek is nog steeds moeilijk te omschrijven. En begrijp me niet verkeerd, want dat is ook precies wat het deze band zo leuk maakt. Alles wat ze maar tegenkomen wordt door hun muzikale fijnproeverssoep geroerd, tot en met de spacy psychedelische electronica die de titel wat mij betreft verklaart. Zelf noemen ze het global dancefloor music, en daar zit wat in, al kun je ook heel goed genieten van deze muziek zonder te dansen. Daar zorgen de ingenieuze arrangementen wel voor, en de bijzondere ritmes en grooves. Feestelijke muziek, opwindende muziek en ook nog eens intelligente muziek. Een bijzondere combinatie. Gewoon luisteren dus.
================================================
                                                      http://www.jazzenzo.nl Kees Schreuders
Zet een aantal gedreven muzikale vrienden met diverse uitheemse voorliefdes en achtergronden (onder meer New Cool Collective, Candy Dulfer, Boris, Kane en Reboot Your Soul) op een podium. Vervolgens worden diverse etnische ritmes als basis neergelegd voor een cocktail van aanstekelijke melodielijnen, smakelijke licks en rake breaks en wat krijg je dan? Sinas!
Sinas is het collectief dat fungeert als speeltuin voor een aantal gelouterde muzikanten, dat zichzelf graag afficheert met ‘dwingende beats, onweerstaanbare grooves en pakkende melodieën uit vele windstreken’. En dat is niet ver bezijden de waarheid, voor de eenvoud zou het zelfs ‘MultiCulti Jazz Dance’ genoemd kunnen worden.

De bakermat voor Sinas waren jamsessies in de Amsterdamse Badcuyp, de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse jazz- en worldmusici. Sinas weet dan ook als geen ander het plezier in samenspel als doel op zich te verheffen.

Sinas’ debuutalbum ‘Global Explorations’ bezocht muzikaal al Afrika, Brazilië, Spanje en de Balkan. De expeditie voert met ‘intergalactic freedom’ verder langs Turkije, Samos en Tango-Amsterdam. De Sinasmannen schuwen echter het avontuur niet en bezoeken met nummers als ‘Utopia’, ‘Global Spirits’ en ‘Intergalactic Joyride’, ook het buiten- en bovenaardse. Aan de melange van exotische jazzdance is nu een flinke vleug ‘spacefunk’ toegevoegd. Dit alles met een vette knipoog natuurlijk, want gevoel voor humor kan de heren niet ontzegd worden. Het volgende album zou zomaar ‘Live from the planet Sinas’ kunnen zijn.

‘intergalactic freedom’ is een album waar het collectieve speelplezier vanaf spat en dat resulteert in een uitnodiging om zo’n bruisende Sinasparty live te gaan meemaken en je onbekommerd mee te laten voeren in het plezier van aanstekelijk samenspel.
================================================ 
                                                                          JAZZFLITS IS EEN ONAFHANKELIJK JAZZMAGAZINE/ Herman te Loo
Heette zijn debuut-cd nog ‘Global Explorations’, nu gaat de Ne-
derlandse band Sinas nog een stap verder: ‘Intergalactic Free- dom’. De stap de Melkweg in heeft overigens niet geleid tot beduidend andere muziek dan op de eersteling. Saxofonist Wou- ter Schueler schreef opnieuw het leeuwendeel van het repertoi- re, en dat kenmerkt zich door een wilde mengelmoes aan stijlen, met invloeden vanuit de Arabische en Afrikaanse wereld, raga- ton, tango, Griekse muziek en wat dies meer zij. Met een mes- scherpe ritmesectie (basgitarist Hassie Dune, en de complete set trommelaars van het New Cool Collective: drummer Joost Kroon en de percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas) een goed kleurende keyboardspeler (Maarten Helsloot), een venijnig fun- kende gitarist (Jan Wouter Oostenrijk) en een strakke blazers- sectie (naast de leider trompettist Rob van der Wouw) produ- ceert Sinas onontkoombare, creatieve dansmuziek. Global Dan- cefloor Music, noemen ze dat zelf. Wat er anders ten opzichte van het debuut is, is de nadruk op de keyboards en gitaar.
“Intergalatic Freedom is als pure luisterplaat minder interessant, maar hij zal van ieder feestje een superparty maken.”
De blazers worden meer ingezet als bij een popband: een smaakmakend toefje slagroom op de taart. Af en toe wordt er aardig gesoleerd, met name door Schueler, maar aan improvisa- ties was ‘Global Explorations’ sterker. Dat maakt ‘Intergalactic Freedom’ als pure luisterplaat minder interessant, maar hij zal van ieder feestje een superparty maken.


 
==mail==mailto:dunetune@chello.nl?subject=email%20subject

============================

================

============================
================

Hassie and the Groovie Dune Brothers CQ HASSANIKIE & de Dune-Tunes

   Hassie Dune

(Sub Bass Warrior Amsterdam)

hassie@dune-tune.nl

tel: +31611391411

    Home Hassie DuneHassie-Home.html

dune dune

back-Home Hassie DuneHassie-Home.html
back-BandsHassie-Bands.html